Pagina's

woensdag 26 augustus 2015

Roar!

Na mijn eerste lalylala begon ik aan deze leukerd....    

After my first lalylala I started this nice one....




Loni is gehaakt met haaknaald 3,5mm in Scheepjes Stonewashed 'Yellow Jasper' en gecombineerd met witte Scheepjes Stonewashed. De sjaal is hier ook gebreid, afwisselend rechtse en averechtse naald.

I crochet this one with hook 3,5 in Scheepjes Stonewashed 'Yellow Jasper' and combined with white Scheepjes Stonewashed. The scarf is knitted, alternating right and reverse needle.







Zijn haar.... love it!








Patroon Lalylala Loni  Scheepjes Filomena

maandag 17 augustus 2015

Hiep Hiep Hoera voor Olivia!

Drie jaar geleden werd ik meter van Olivia. Een fiere meter! Ze brengt bij iedereen een lach op het gezicht. Een schat van een kind!

Gisteren mocht ze al kaarsjes uitblazen voor haar verjaardag en wij waren erbij. Wat ik zou geven als cadeau lag al even vast, maar natuurlijk te laat aan begonnen. Vandaag zien jullie het eerste deel van haar cadeau....

Today it is the birthday of Olivia. 3 years old! Yesterday was her party. Today you see the first part of her gifts.....


             Een slaapzak voor haar pop van Straight Grain en een deken à la Cozette voor Olivia.....




Geel is het lievelingskleur van Olivia. Ik zocht dan ook bewust naar een geel stofje in mijn kast voor de slaapzak. Daarbij vond ik ook een passend stofje voor de voering. Beide zijn van Soft Cactus.

Yellow is her favorite color. I found a perfect fabric for her.





Bij een garageverkoop van Liesellove kocht ik nicky velours in enkele kleuren met het gedacht dat het ooit wel eens van pas zou komen. Zo ook deze gele, passend bij een mooi stofje van Petit Pan. Bij gebrek aan paspel in huis koos ik voor de werkwijze à la Cozette.

A beautiful Petit Pan with yellow nicky velours. I chose the method of Cozette.





Olivia, dikke proficiat met jouw verjaardag en geniet van jouw dagje! :)

dinsdag 11 augustus 2015

Wie komt er daar piepen...

Naast naaien is haken ook één van mijn creatieve bezigheden. Na het zien van mijn mama haar creaties wou ik ook wel eens proberen om zo een exemplaar te haken.

I like crochet! After seeing my mom her creations  I wanted also to try this. 





Ik koos voor 'Bina' de beer om mee te starten...            I chose 'Bina' the bear to start with...






Deze lalylala heb ik gehaakt met haaknaald 3,5mm. De wol is Scheepjes Stonewashed 'Boulder Opal' gecombineerd met witte Scheepjes Stonewashed. De sjaal is gebreid uit een restje.

Na het haken van deze kan ik wel zeggen dat het een verslaving is. ;)
Ik ben al bezig aan een volgend exemplaar!

This lalylala I crochet with hook 3,5mm. The wool is Scheepjes Stonewashed 'Boulder Opal'.
I am already working on another one! :)







Patroon Lalylala Bina   Scheepjes Kiekeboe te Oudenaarde

zondag 9 augustus 2015

Een ingeduffeld cadeautje...

Deze middag zijn we naar de babyborrel gegaan van een klein meisje Maura. Ook deze keer koos ik ervoor om iets zelf te naaien. Ditmaal was het nog eens de beurt aan het zalige jasje uit het eerste boek 'Zo Geknipt'. Dit patroon blijft een topper om af te geven als cadeau!




De 'Mind the Moose' van Soft Cactus combineerde ik met een zacht Teddy katoen. Heerlijk zacht en warm voor misschien wel koude wintermaanden....








Patroon Ingeduffeld - Zo geknipt 1  Stof Soft Cactus Voering Petite Couture