Pagina's

woensdag 23 december 2015

Fijne Feestdagen !

Het jaar 2015 loopt bijna op zijn einde.... maar eerst gezellig samen zijn met familie en vrienden.




Lezers, dank jullie wel om hier te komen volgen en voor al jullie fijne reacties ! 
Tot volgend jaar ! 



Merry Christmas 
and a 
Happy New Year


donderdag 26 november 2015

Ole

Na het maken van Finn zijn eerste Ole ben ik fan. Ideaal kledingstuk voor elk seizoen! Met een Ole in gedachten kocht ik een mooie berenstof bij Kiwi Fabrics. Bij De Stoffenkamer vond ik dan de ideale sweaterstof om mee te combineren. Ik naaide het kleinste maatje en is omkeerbaar dankzij de verborgen KAMsnaps.

***

I'm a fan after making my first Ole. It is an ideal garment for every season! With Ole in mind I bought a lovely jersey at Kiwi Fabrics. I sewed the smallest size and is reversible thanks to the hidden KAMsnaps. 




Vandaag scheen het zonnetje. Ideaal om, na zijn middagdut, foto's te nemen van zijn nieuwe trui.













Buitenstof - Herr Pfeffer Kiwi Fabrics     Binnenstof De Stoffenkamer    Patroon Ole - Zonen09

dinsdag 17 november 2015

Welkom kleine Nathan

Een collega is afgelopen zomer opnieuw mama geworden van een 2de zoontje. Deze week ben ik haar kleine Nathan gaan bezoeken. Ik koos voor een nachtlampje en een Billie T-shirt (maat 80).







Stoffen De Stoffenkamer   Patroon T-shirt Billie - Zonen09


zaterdag 7 november 2015

Sweatpants... Love it!

Sweatpants.... een niet te missen kledingstuk in Finn zijn kleerkast.



Ik koos voor de Mini Hudson Pant als patroon. Ik liet de boordjes onderaan weg (net te weinig stof en anders te groot voor Finn).







Zelf heb ik ook héél wat exemplaren liggen in de kast. Die broeken zitten zo goed! Misschien schaf ik mij ook nog het patroon aan voor volwassenen. Er kan altijd nog een jogging bij.... :)



Stof Petite Couture   Patroon Mini Hudson Pant - True Bias Patterns

donderdag 5 november 2015

Wolf #3

Er kan altijd een Wolf bij in Finn zijn kast. Bij Stofopzolder vond ik daarvoor de perfecte stof.... een zachte tricot van Elvelyckan Design. De dennenbomen doen me denken aan Kerst. Ideaal voor een winterse pyjama!

***

A new Wolf for Finn. At Stofopzolder I found the perfect fabric for it. A soft jersey of Elvelyckan Design. It reminds me of Christmas.




Ik koos weer voor een 2 delige set afgewerkt met zwarte boordstof....





Stof Stofopzolder  Patroon Wolf - Zonen09

zondag 25 oktober 2015

KCW DAY 7 - Charles

Vandaag de laatste dag van Kid's Clothes Week en de Compagnie M wedstrijd. Ik combineerde die 2 door deze week aan de slag te gaan met het Charles patroon van Compagnie M....

            ***

Today is the last day of Kid's Clothes Week and Compagnie M competition. Ideal time to make a Charles for Finn...




Ik koos voor maat 2 jaar met een knopenelastiek.... in een donkere jeansstof gecombineerd met een katoentje uit mijn stoffenkast. Uit de 2 zakken komt er telkens een vosje piepen.

***

I chose size 2 years with a button elastic..... in dark denim combined with a nice cotton. You can see a little fox in each pocket. 



Vandaag zijn we gaan wandelen in het Lozerbos. Ideaal moment om foto's te nemen van zijn nieuwe tenue....











Naast de salopet zond ik ook nog deze Lotta en deze Charles in voor de wedstrijd....




















Komende dagen kan er gestemd worden op deze blog. Neem zeker eens een kijkje! Tal van mooie creaties.....  Een stem voor 1 van deze 3 creaties is natuurlijk altijd welkom ;)


Stof De Stoffenkamer   Patroon Charles - Compagnie M

vrijdag 23 oktober 2015

KCW DAY 5 - Billie sweater...

Na het succes van mijn vorige Billie sweater maakte ik gisteren nog een exemplaar voor Finn. Deze keer koos ik voor een versie zonder kap in een mooi stofje van Andrea Lauren gecombineerd met bruine boordstof. (maat 86 Standaard)


***

I made yesterday a second Billie sweater. This time a version without hood an in a beautiful fabric of Andrea Lauren. (size 86 Standaard)












Camping Bear Green Stofopzolder  Patroon Billie - Zonen09

woensdag 21 oktober 2015

Linden sweatshirt...

Met dit weer kun je niet genoeg sweaters in de kleerkast hebben. Ik voegde er afgelopen week een Linden sweatshirt aan toe. Met een zachte sweaterstof uit De Stoffenkamer is het zalig om deze te dragen.











Stof De Stoffenkamer  Patroon Linden Sweatshirt - Grainline Studio

dinsdag 20 oktober 2015

Indigo.... Top!

Bij het doorbladeren van de zomereditie van La Maison Victor viel mijn oog op de Indigo Sweater van Valerie Boone. Een mooie sweater zonder zijnaden met zakken. Deze wou ik zeker eens maken. Sindsdien stond het op mijn to-sew lijstje. De twijfel was er wel doordat het een patroon is voor tieners. Na het zien van enkele exemplaren in blogland zette ik er mij afgelopen week toch aan.

***

In the summer edition of La Maison Victor I saw a Indigo sweater of Valerie Boone. A beautiful sweater without seams and with pockets. I put this one on my to-sew list. I had my doubts because it is a pattern for teenagers. After seeing a few examples in Blogland I began last week. 



Ik koos voor een mooi stofje uit De Stoffenkamer. Heerlijk zacht en ideaal voor een sweater! Ik tekende maat 36 en verlengde de mouwen (ik heb nogal snel koud :) ).










Ik heb 2 dagen zitten zwoegen op het ineen steken van voor- en achterpand. De uitleg in La Maison victor vond ik persoonlijk niet zo duidelijk. Na de hulp van Made by Mazella zat de sweater snel in elkaar.

(Tip : begin met de ronde zakken met de goede kanten op elkaar te leggen en je bent zo goed op weg om jouw eigen trui in elkaar te steken.)

Eigenlijk moet je gewoon volgen en niet te veel nadenken. Het patroon zelf zit zéér goed in elkaar.



Sweaterstof De Stoffenkamer  Boordstof Stofopzolder
Patroon Indigo Sweater (Valerie Boone) - La Maison Victor 4/2015