Pagina's

dinsdag 16 augustus 2016

Zwangerschapsrok à la Mme Zsazsa

Mijn allereerste rok die ik naaide was een zwangerschapsrok à la Mme Zsazsa. Ik droeg deze al bij de zwangerschap van Finn. Eindelijk haalt hij dan vandaag de blog. :) Ik koos voor de klokrok afgewerkt met dunne boordstof.




Ik vond deze foto terug in mijn archieven met dezelfde rok aan en zwanger van grote broer Finn.





Stof Pand Diependaele    Patroon Klokrok - 'Allemaal rokjes' van Mme Zsazsa

maandag 15 augustus 2016

Florence en See You at Six, ideale combinatie

See You at Six, een nieuwe stoffenlijn met tal van mooie en zachte viscose stofjes. Ik was meteen verkocht! Op de dag van lancering was mijn winkelmandje snel gevuld bij De Stoffenkamer en vorige week haalde ik het af in de winkel. Het naaien van een 'selfish sewing' project kon beginnen.



Ik koos voor Florence uit het boek 'Urban Style' van by eva maria...





Patroon Florence - 'Urban Style' by va maria

dinsdag 9 augustus 2016

Cosy

Vorig jaar zag ik de leuke tipi's van het merk Nobodinoz verschijnen op de instagram van Wolf & Wolkje. Ik was meteen verkocht! Zo'n tipi zou ideaal staan in onze nieuwe keuken. Een plekje om te ontspannen, lezen en spelen met Finn...




Op de Bonte Fabriek vond ik bij Petite Couture een coupon zachte olifanten. Ideaal voor een groot kussen afgewerkt met paspel. Een dekentje kon ook zeker niet ontbreken om gezellig onder te gaan zitten tijdens het lezen van een boekje. Ik koos voor de wondermooie stof 'Menagerie Onyx' van Sarah Watson dat ik ook kocht bij Petite Couture.






Ik haakte ook nog een vlaggenlijn van katoengaren...






Tipi Nobodinoz - Wolf & Wolkje            Stof kussen en dekentje - Petite Couture

vrijdag 5 augustus 2016

Dag meneer Konijn!

Meneer Konijn.... nog een knuffel voor de babykamer. Dit is een patroon van Stip & Haak. Neem zeker eens een kijkje als je net zoals ik wel eens een haaknaald in de hand neem. Leuke en mooie knuffels om te haken.




Deze knuffel is gehaakt met haaknaald 3mm in scheepjes Stone Washed 'Boulder Opal'.










Wol Filomena      Patroon Snuf Konijn - Stip & Haak

donderdag 4 augustus 2016

Lief klein konijntje (Pin it & make it #5)

Met nog 2 maand te gaan ben ik volop bezig aan de decoratie van de babykamer. Dit lief klein konijntje is een eerste knuffel dat klaar is om zijn nieuwe omgeving te ontdekken...



Dit konijntje is gehaakt in katoengaren en met een 3,5mm haaknaald. 





Patroon  Bunny - Lanukas  (Nederlandstalige vertaling kan je hier vinden)

dinsdag 2 augustus 2016

Awesome Oslo

Mijn broer was direct fan van Finn zijn coole trui. Hij liet weten dat hij ook zo een exemplaar zou willen. Hij heeft er wel even op moeten wachten....




Ik koos voor het patroon 'Awesome Oslo'. Dit patroon is terug te vinden in het boek 'Urban Style' by eva maria. Ik nam maat medium en heb enkel de panden en mouwen verlengd met 4cm. Mijn broer is aan de grotere kant. :)









Stof  Stofopzolder          Patroon Awesome Oslo - Urban Style by eva maria